« Koning Albert II krijgt 70 keer meer pensioen dan de modale Belgwin for life voor het Belgisch koningshuis »

Fabiola pompt 2,5 miljoen euro extra in stichting Astrida

03/07/13

Fabiola pompt 2,5 miljoen euro extra in stichting Astrida

Link: http://www.knack.be/nieuws/belgie/fabiola-pompt-2-5-miljoen-euro-extra-in-stichting-astrida/article-4000342087992.htm?nb-handled=true&utm_medium=Email&utm_source=Newsletter-03/07/2013&utm_campaign=Newsletter-RNBDAGKN?rnd=95765#reviews

Koningin Fabiola heeft massaal nieuw kapitaal geïnjecteerd in Astrida, de stichting van openbaar nut die door koning Boudewijn werd opgericht. "Het geld komt van haar eigen vermogen, niet uit de dotatie", zegt de paleiswoordvoerder in De Morgen en Het Laatste Nieuws.

De kapitaalinjectie werd door de bestuurders van de stichting tijdens een vergadering op 20 juni goedgekeurd. Dat werd bevestigd door de woordvoerder van het paleis Bruno Nève de Mévergnies. Die laatste, die ook bestuurder bij de stichting is, wilde geen commentaar geven over de gigantische kapitaalverhoging. "Hoe dan ook is dat geld van haar privévermogen en niet van haar dotatie", merkt Nève op.

Volgens de kranten heeft Fabiola 6,6 procent aan rechten betaald om de gift aan haar stichting te kunnen doen. De jaarrekeningen werden naar de griffie van de handelsrechtbank van Brussel gestuurd op 25 juni. Dat was noodzakelijk om de boekhouding in orde brengen. (Belga/SD)

You must be logged in to see the comments. Log in now!

If you have no account yet, you can register now! (It only takes a few seconds)

Zoek

Random foto

powered by b2evolution free blog software